• Reklama

Ekspozycja Kwiatów i Rękodzieła - Ożarów 2011

Informacje na temat zbliżających się imprez kulturalnych i rozrywkowych w Wieluniu i okolicy. Koncerty, kino, imprezy, występy, galerie, wystawy

Moderator: bartko

Awatar użytkownika
Administrator
Miejscowość: Wieluń
PostWysłany: 29 Sie 2011, 17:49
Muzeum Wnętrz Dworskich w Ożarowie zaprasza na Ekspozycje kwiatów i rękodzieła - dnia 4 września 2011 roku od godziny 12:00

Image

źródło: http://ziemiawielunska.pl/
Image Image

google adsense
Google

PostWysłany: 07 Wrz 2011, 12:00
Warsztaty florystyczne, wystawy, prezentacje, degustacje lokalnych potraw - takie m.in. atrakcje przygotowano dla uczestników wydarzenia pn. "Eksplozja kwiatów i rękodzieła", które odbyła się w minioną niedzielę w Muzeum Wnętrz Dworskich w Ożarowie.

W warsztatach prowadzonych przez Romę Majchrowską, pomysłodawczynię całego przedsięwzięcia, wzięło 30 osób. Panie udowodniły, że do przygotowania ciekawie prezentującego się bukietu, niekoniecznie potrzebne są wymyślne dodatki, czy specjalistyczne narzędzia. Najważniejszy jest pomysł na ciekawą kompozycję i nieco wyobraźni.

- Przy tych warsztatach zdecydowanie odeszłam od pomysłu pokazywania kompozycji krok po kroku. Inwencja twórcza pań przerosła moje oczekiwania - podkreśla Roma Majchrowska.

W konkursie na najpiękniejszy amatorski bukiet główną nagrodę przyznano Elżbiecie Wyrembak z Koła Gospodyń Wiejskich w Mokrsku.

Ci, którzy przybyli na imprezę zorganizowaną przez Lokalną Grupę Działania „Ziemia Wieluńska”, a nie brali udziału w warsztatach, też nie mogli się nudzić. Były m.in. stoiska z kwiatami i rękodziełem oraz ciekawe prezentacje. Roma Majchrowska opowiadała zebranym w dworku o roli kwiatów w życiu codziennym, a Tomasz Spychała, etnograf

źródło:wielun.naszemiasto.pl

Image

Image

Image

Image

Image

PostWysłany: 12 Wrz 2011, 16:10
admin napisał(a):Muzeum Wnętrz Dworskich w Ożarowie zaprasza na Ekspozycje kwiatów i rękodzieła - dnia 4 września 2011 roku od godziny 12:00

Eksplozję :)

Co do warsztatów to uważam, że mogły być zorganizowane troszkę inaczej. Był podział na 2 grupy po 15 osób. Każda grupa miała godzinę. Lepiej byłoby zrobić dla 30osób wspólnie, na 2 godziny. Wówczas spokojnie byłby czas na samodzielną pracę jak i na pokaz i naukę trików. Nie twierdzę, że nie podobało mi się, ale tak jak pisałam, mogło być też trochę nauki :)

Wróć do Rozrywka i kultura

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

• Reklama