Po raz pierwszy, wspólnymi siłami Samorząd Gminy Wieruszów, Starostwo Powiatowe w Wieruszowie oraz Wieruszowski Dom Kultury mają zorganizować największą jak dotychczas imprezę plenerową w naszym powiecie. Dni grodu nad Prosną staną się świętem całej społeczności zamieszkującej powiat wieruszowski, a do tradycyjnej nazwy „Dni Wieruszowa” dołączy drugi człon - "Święto Powiatu". Impreza pod hasłem "Wieruszów ma pociąg do sportu i kultury" odbędzie się w dniach 4-5 czerwca na stadionie WKS Prosna. Organizatorzy zapowiadają liczne atrakcje - zarówno kulturalne jak i sportowe. Będzie skromniej niż w latach poprzednich a co za tym idzie taniej. Ile kosztuje organizacja największej imprezy plenerowej w powiecie? "...Jeszcze za wcześnie, aby mówić o konkretnych sumach. Wciąż trwają bowiem negocjacje z artystami i sponsorami. Zapewniam, że koszty organizacji imprezy będą dużo niższe niż w latach ubiegłych..." - powiedział redakcji portalu tugazeta.pl burmistrz Wieruszowa Bogdan Nawrocki. Kto będzie "Gwiazdą wieczoru"? W tym roku postawiono na wykonawcę, który ma zaspokoić gusta zarówno młodzieży jak i tych nieco starszych słuchaczy. Przeboje "Nasz Disneyland", "Naj story", "Bezimienni", "Pocztówka z wakacji" czy "Będziemy tańczyć całą noc" zna wielu. W tym roku dla mieszkańców powiatu wieruszowskiego wystąpi zespół Papa D.
źródło: http://www.tugazeta.pl
4 czerwca
15.30 Przemarsz Bajkowego Korowodu Ulicami Miasta ( uczniowie szkół podstawowych)
16.00 Koncert Orkiestry Dętej z Wieruszowa
16.30 Występ Kapeli „Sami Swoi”
17.00 Wręczenie nagród dla najlepszego sportowca powiatu wieruszowskiego
17.10 Koncert Młodzieży ze Studia Piosenki WDK Występ zespołu Odnova działającego przy WDK
18.00 Koncert Hip- Hopowy
18.30 Koncert zespołu EKT Gdynia
20.00 Recital Olka Hąci
21.00 Koncert Zespołu Papa D
22.30 Zabawa Taneczna „ MY KAPELA”
5 czerwca
14.00 III MTB Wyścigi Rowerowe ( zbiórka Stadion WKS Prosna godz.13.00)
15.30 Występ uczestników Warsztatów Terapii Zajęciowej
16.00 Bajka dla Dzieci „Wesołe ziarenka”
17.00 Występ laureatów Festiwalu Piosenki z Bajki
17.30 Koncert zespołu PaYuYo (reage)
18.30 Występ kabaretu „Filip z Konopii” oraz występ gościa specjalnego Marleny Drozdowskiej
20.00 Muzyczna Galeria Gwiazd
21.00 Zabawa Taneczna z zespołem Domino
Z tego co czytałem to mieszkańcy Wieruszowa nie są zbytnio zadowoleni z programu imprezy.